Elin Vergoor

Alles over mode, wellness en gezond eten

Zo ziet een snowboard er uit

Wintersport het moment om het hele jaar uit te kijken voor velen. Veel mensen gaan tijdens Kerstmis, anderen ontvluchten carnaval en zoeken dan de bergen en sneeuw op. Men zegt dat er twee soorten mensen zijn, skiërs en snowboarders. Snowboarden is volgens professionals stukken moeilijker, wil je dus niet al te veel je best hoeven te doen? Kies dan maar voor de ski’s. Het is altijd verstandig voor je op wintersport vertrekt wat lessen te nemen, ook als je al ervaren bent. Nadat je het hele jaar niet meer hebt gesnowboard of geskied kan dit nogal onwennig zijn.

Je ski’s of snowboard een goede basis

Een goed paar ski’s of een goed snowboard zijn belangrijk. Je moet immers met hoge snelheden een hele steile berg af met enkel een board of 2 latten onder je voeten. Ski’s bestaan zoals gezegd uit 2 latten, vaak van hout met een kunstoffen laag eroverheen. Hierop zit een kliksysteem bevestigd waarmee je jezelf vastklikt. Hiervoor heb je speciale skischoenen aan. Een snowboard is ook gemaakt van hout, een grotere houten board ook omhuld met kunststof. Hieromheen vaak een ijzeren rand. Bovenop het board zitten nog snowboard bindingen, met deze maak je jezelf vast aan het board door je snowboard bindingen in de bindingen te bevestigen.

Passen is belangrijk, neem hier de tijd voor

Het is belangrijk dat al je materialen de juiste maat hebben. Snowboots die te groot zijn kunnen levensgevaarlijk zijn. Ook snowboard bindingen die niet goed passen kunnen voor veel problemen zorgen. Voor sommige artikelen kun je prima online slagen. voor andere artikelen is het dus belangrijk  om het aan te paseen. Denk je dat je niet de juiste maat hebt? Laat je dan bijstaan door een verkoopmedewerker of iemand van de skiverhuur.