Elin Vergoor

Alles over mode, wellness en gezond eten

Waarom een olijfboom?

Stel je eens voor je hebt recentelijk je eigen huis gekocht je hebt besloten je tijd te stoppen in de tuin. Je wilt de buren bewijzen dat ook jouw tuin gezellig en fleurig kan zijn. Je hebt meer dan 500 euro geïnvesteerd in plantenbakken en tuinier gereedschappen. Je bent begonnen om als eerst kruidenplanten zoals basilicum, tijm en munt te planten. Vervolgd door een paar kleurige planten zoals rozen, zonnebloem en orchideeën. Je ziet binnen 3 weken dat de planten aardig aan het groeien zijn en je besluit om ook een olijfboom te plaatsen in de tuin. Olijf bomen hebben een speciale betekenis in de italiaanse bevolking. De bomen staat voor vrede, liefde en trouw. Verder kunnen olijfbomen meer dan honderd jaar oud worden, verder is de boom in staat te groeien in het klimaat van Nederland.

Waarop moet ik letten?

Het planten van een boom komt met veel positieve energie alleen heeft het een paar eisen waaraan het moet voldoen. Een van de eisen zijn dat je moet weten wat de kweekmethode is van deze boom. Bepaalde bomen die in een pot worden gekweekt kunnen het hele jaar worden aangeplant. Terwijl bomen die in de grond worden gekweekt kunnen pas begin november worden geplant. Het is belangrijk om de wortels van de boom te beschermen met lappen stof tegen de uitdroging en beschadiging wanneer er geen sprake is van kluit aarde. Het is handig om een stappenplan te hebben wanneer je jouw olijfboom gaat planten. Hou rekening dat de bodem voldoende voeding krijgt, bovendien zorg ervoor dat de grond goed is gespit voor de optimale water doorlating. De beste voedingsstoffen hangt af van wat voor boom je gaat planten.

Olijfolie voor de huid

Naast dat olijfolie handig is in de keuken is het ook handig voor je huid. De olie bevat vetzuren zoals vitamine E die ervoor zorgen dat je huid soepeler en zachter wordt. Vitamine E is een antioxidant dat betekent het is een stof dat oxidatie van radicale stoffen in je lichaam tegengaat, dit is heel belangrijk om je cellen te beschermen tegen schade. Door deze vitamine wordt ervoor gezorgd dat ook jouw haar in goede conditie blijft, de olie gaat tegen uitdroging in waarbij je haar vochtig blijft. Bovendien kan je deze olie ook gebruiken om haar roos tegen te gaan.