Elin Vergoor

Alles over mode, wellness en gezond eten

Korter douchen is beter voor het milieu

natuurlijke gezichtsverzorging 3

Je hebt het vast al veel vaker gehoord: we moeten eigenlijk allemaal een stuk korter douchen. Misschien hebben je ouders vroeger al vaak naar je geroepen dat je te lang onder de douche staat en zo de waterrekening laat stijgen. Of de huisarts heeft aan je aangeraden om korter te douchen vlak nadat hij of zij een eczeem creme aan je heeft voorgeschreven. Verder zou het ook kunnen dat je op het nieuws hebt gehoord dat er door de schrijnende droogte een tekort aan water is en dat de natuur hierdoor in de problemen komt. Er zijn dus talloze redenen om korter te douchen.

Krijg een verbeterde huid

Zoals eerder genoemd is een van de redenen om minder lang onder de douche te staan dus het beschermen van de huid. Vooral een gevoelige huid heeft vaak de neiging om erg droog en trekkerig te worden wat een oncomfortabel gevoel kan opleveren. Als je last hebt van eczeem kan dit ook alleen maar erger worden wanneer je lang onder de douche staat en vooral wanneer je houdt van van een hele hete douche. Heet water droogt de huid namelijk alleen maar uit. Dit wil natuurlijk helemaal niemand want het hebben van jeuk is erg vervelend. Wat hier tegen kan helpen behalve korter en minder heet douchen is het gebruiken van eczeem creme.

Bespaar op de waterrekening

Een andere reden om korter onder de douche te staan is omdat je wilt besparen op de waterrekening. Tegenwoordig zijn de rekeningen al zo hoog dat veel mensen het hoofd niet boven water kunnen houden en besparing in het huishouden zijn dus noodzakelijk. Wanneer je aan het douchen bent stroomt er ongemerkt een gigantische hoeveelheid water door het putje weg. Wanneer je in plaats van tien minuten maar vijf minuten onder de douche staat zul je al merken dat de waterrekening aanzienlijk omlaag gaat. Er spoelen namelijk liters water weg per minuut dat je aan het douchen bent.