Elin Vergoor

Alles over mode, wellness en gezond eten

Wat is beton ciré eigenlijk?

Beton ciré is een betonstuc dat waterdicht is. Beton ciré komt vanuit Frankrijk en wordt hier al langere tijd gebruikt in bijvoorbeeld badkamers. Beton ciré werd vroeger waterdicht gemaakt met bijvoorbeeld was of olie. Tegenwoordig beschikken we over beton ciré dat van nature al waterdicht is en het is ook nog eens makkelijk schoon te houden. Beton ciré wordt met de hand aangebracht en kan dus gemakkelijk naar je wensen verwerkt worden. Beton ciré kleuren zijn er ongeveer 25 verschillende. Beton ciré zorgt voor een betonlook verf. Beton ciré verf is een variant van kalkverf.

Beton ciré om te schilderen

Beton ciré verf zorgt voor een soort betonlook op je muren. De normale standaard grijze muren worden krijgen op deze manier een soort industriële look. De verf is geleiachtig en wordt aangebracht als 1 laag. Beton ciré verf is waterbasis verf, gecombineerd met kalk. Het bindmiddel bestaat uit gruis en grove deeltjes en is volledig natuurlijk. Het is niet mogelijk om deze laag vervolgens nog te verven, dit omdat de verf is afgewerkt met een coating laag die ervoor zorgt dat de verf 100% waterdicht is. Omdat de verf waterdicht is, kan nieuwe verf hier niet goed op hechten en dus kan het helaas niet worden overgeschilderd. Denk dus goed na voor je beton ciré verf aanbrengt!

Verschillende kleuren beton ciré verf

Er zijn ongeveer 25 verschillende kleuren beton ciré verf. Al deze kleuren zijn een verschillende variant van de kleuren: grijs, wit, bruin en zwart, allemaal industriële kleuren dus. De kleur die je gaat kiezen moet je laten afhangen van de stijl van je woning en natuurlijk de kleur waarnaar je eigen voorkeur gaat. Het is verstandig om eerst een beton ciré stalen aan te vragen zodat je een idee kunt krijgen van hoe dit er in je huis uit gaat zien, in plaats van dat je heel je huis bekleed met beton ciré verf en het achteraf eigenlijk niet mooi vindt.