Elin Vergoor

Alles over mode, wellness en gezond eten

Goedkoop een helm kopen, waar moet je op letten?

scooterhelmen

Heb je net een nieuwe scooter gekocht en ben je vergeten ook meteen een scooterhelm te kopen? Wanneer je op een bromscooter rijdt die 45 km/u mag rijden moet je altijd een helm dragen, op een snorscooter die 25 km/u rijdt hoeft het niet, maar het mag uiteraard wel. Net zoals je een kettingslot kunt kopen in verschillende uitvoeringen geldt dat ook voor helmen. Wanneer je vooral goedkoop een helm online wilt kopen geven we op deze pagina alvast enkele handige tips.

Voor elk type helm, kettingslot of andere onderdelen voor jouw scooter moet je bij scooteronderdelenshop.com zijn. Ga direct naar de webshop voor alle producten.

Goedkoop een helm kopen

Tip 1: Tweedehands een scooterhelm kopen

Als je goedkoop een scooterhelm wilt aanschaffen kun je online op zoek gaan naar een tweedehands helm, toch raden we dit sterk af. Als eerste is er de kwestie van de hygiëne, wil je echt een helm dragen die door vreemden is gebruikt? En dan is er de mogelijke schade aan de helm. Zelfs wanneer de scooterhelm er op het eerste gezicht netjes uitziet, is het mogelijk dat er in de binnenschil een breuk is waardoor de helm niet meer de optimale bescherming biedt. Die paar tientjes die je bespaart op prijs kunnen je dan letterlijk de kop kosten…

Tip 2: Een jethelm kopen voor een snorscooter

Er zijn verschillende soorten scooterhelmen; de jethelm met onbeschermde kin, een integraalhelm die rondom afgesloten is, en de systeemhelm die op de weg gesloten is, maar die je wel kunt opklappen. Op een snorscooter hoef je geen helm te dragen, toch is het verstandig goedkoop een veilige helm aan te schaffen voor de ritten die minder veilig zijn. Een jethelm biedt dan de ideale combinatie van veiligheid en draagcomfort.

Online goedkoop een helm bestellen

Je kunt online heel goedkoop een scooterhelm bestellen, zoals bij scooteronderdelenshop.com. De kwaliteit van alle producten is goed, en je hebt een zichttermijn van veertien dagen zodat je zelf de producten eerst thuis kunt bekijken. Je kunt in deze webshop ook vele andere onderdelen en accessoires voor jouw scooter vinden. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een kettingslot om jouw nieuwe scooter mee af te sluiten? Die zijn online helemaal niet duur, en als je op het ART keurmerk let weet je dat je een goed slot bestelt.

Bekijk het complete assortiment op scooteronderdelenshop.com, de grootste keuze voor de laagste prijzen.