Elin Vergoor

Alles over mode, wellness en gezond eten

De werking en voordelen van freelance factoring uitgelicht

Betaling

Voor ondernemers kan het de moeite waard zijn om freelance factoring te overwegen. Deze vorm van debiteurenbeheer biedt verschillende voordelen, ten opzichte van een traditionele aanpak. Normaliter stuurt een ondernemer zelf facturen naar de klant. Op het moment dat een klant de factuur niet betaalt, zal de ondernemer een herinnering sturen. Mocht een factuur vervolgens alsnog niet betaald worden, dan kan een incassoprocedure gestart worden. Niet alleen kost dit veel tijd en moeite, ook is het bijzonder vervelend om een incassobureau op een klant af te moeten sturen. Met factoring voor ondernemers is dit niet langer noodzakelijk. Lees snel verder, om te zien welke voordelen jou dit kan bieden.

Freelance factoring

Werkwijze van factoringbedrijven bij freelance factoring

De werkwijze van een factoringbedrijf bij het aanbieden van freelance factoring is eigenlijk heel eenvoudig. Het bedrijf neemt de taken die je zelf uit zou voeren volledig van je over. Je verkoopt een factuur aan het factoringbedrijf, die de factuur vervolgens doorstuurt naar de klant. In afwachting van de betaling van de klant, word jij als ondernemer direct uitbetaald. Vaak duurt dit niet langer dan enkele werkdagen. Op het moment dat een klant het factoringbedrijf niet tijdig betaalt, kan het factoringbedrijf een incassoprocedure opstarten. Je hebt hier als ondernemer geen omkijken meer naar.

Factuur

Voordelen van het inschakelen van factoringbedrijven

Aan het inschakelen van een factoringbedrijf zitten verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je een factuur razendsnel betaald krijgt. Zo kun je als ondernemer je eigen leveranciers tijdig betalen, om betalingsachterstanden te voorkomen. Deze betalingsachterstanden kunnen de band met een leverancier sterk verminderen. Iets wat je maar al te graag voorkomt! Ook niet onbelangrijk; met de hulp van een factoringbedrijf zal je veel minder last hebben van stress. Je kunt je blijven richten op de belangrijkste taken binnen je organisatie en hoeft je geen zorgen te maken over klanten die niet betalen.