Elin Vergoor

Alles over mode, wellness en gezond eten

De perfecte racestoel voor uw raceauto

Bij The Autosport Company vindt u het complete aanbod FIA gekeurde racestoelen. Zij leveren dit assortiment racestoelen van de merken QSP Products en OMP Racing. Een FIA racestoel wordt veelal gebruikt bij officiële autosport evenementen waar een FIA keuring noodzakelijk is. De FIA, het overkoepelend orgaan voor autosport evenementen wereldwijd, heeft bepaald dat er een bepaalde keuring nodig is voor deze stoelen. Iedere FIA racestoel is dus volgens een bepaalde specificatie geproduceerd en voldoet tevens aan alle gestelde eisen die daarvoor gelden.

Verschillende specificaties van een racestoel

Iedere FIA racestoel is voorzien van montagepunten om een zijbevestiging te monteren. Deze zijbevestigingen leveren zij ook in diverse soorten en maten. De twee grootste verschillen hierin zitten in het materiaal van het stoelframe en de verstelmogelijkheden. De hartafstand is bij iedere FIA racestoel van QSP Products of OMP Racing hetzelfde. U kunt dus alle stoelframes die bedoeld zijn voor zijbevestiging hierop monteren.

Een FIA racestoel van QSP Products is verkrijgbaar in diverse modellen en uitvoeringen. De instap modellen zijn over het algemeen voorzien van een zachte velours bekleding. De maten reeks bestaat uit vier verschillende modellen. Zo zijn er twee modellen zonder head support en twee modellen met head support. Ook bestaan er luxe varianten racestoelen. Deze zijn wel iets duurder. Deze luxe racestoelen zijn namelijk gemaakt van een ademende “mesh” stof. Deze stof zal sneller opdrogen dan de velours modellen en is tevens slijtvaster. Deze duurdere stoelenrange wordt aangeduid met de hogere nummering als zijnde 100 en 400 serie.