Elin Vergoor

Alles over mode, wellness en gezond eten

Beoordeling van je VOG

VOG

Doe je een vog online aanvraag via vog-aanvraag.info dan komt de aanvraag bij de dienst Justis terecht, iedere aanvraag die wordt gedaan waar dan ook komt op een plaats. Deze dienst is de enige dienst die de aanvragen mag beoordelen, heb je geen feiten op je naam dan heb je de VOG snel thuis. Heb je wel een feit gepleegd dan wordt er door de dienst gekeken wanneer, en of het strafbare feit relevant is voor de functie die je wilt uitoefenen. Een bankmedewerker heeft andere eisen dan een leraar van een kleuterschool. Zo wordt ieder geval specifiek bekeken.

VOG

Je hebt een signaal uit continue screening?

Wanneer je in aanraking bent gekomen met justitie en je wordt ergens van verdacht kunnen ze besluiten je te volgen, ook is het doen van een schikkingsvoorstel of een sepot mogelijk. Dit wordt ook doorgegeven aan de dienst Justis en komt naar voren als je een vog online aanvraag doet. Screening betekent dat alles wat voor een verandering zorgt in justitiële documentatie wordt doorgegeven. Hierbij zal Justis zelf beoordelen of er een nieuwe screening zal komen of niet. 

Een nieuwe screening hoe werkt dat?

De dienst Justis zal de toezichthouder in de branche een signaal geven, hierbij wordt niets gezegd over eventuele strafbare feiten. Via de werkgever wordt er verzocht dat je een nieuwe vog online aanvraag moet doen. Wordt deze aanvraag gedaan dan wordt niet alleen de nieuwe informatie bekeken, maar alles wat er is te vinden in het strafblad. De melding zegt eigenlijk alleen dat het tijd wordt om een nieuwe aanvraag te doen voor een VOG, je wordt pas echt gescreend nadat je een aanvraag hebt gedaan.