Elin Vergoor

Alles over mode, wellness en gezond eten

Tips voor e-learning design

Als je zelf het e learning design voor je e-learning modules wilt ontwikkelen, is het wel belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt. Waar moet je nu eigenlijk op letten? Lees onze tips in dit artikel!

Rust

Een van de belangrijkste dingen bij het e-learning design is dat je zorgt voor rust. Gebruik niet teveel verschillende kleuren, plaats niet teveel afbeeldingen en houdt het design zo simpel mogelijk. Gebruik ook één lettertype en maak alle knoppen voor dezelfde functie hetzelfde. Door te kiezen voor een rustig e-learning design creëer je bij de deelnemers ook rust in hun hoofd.

Kleurgebruik

Een andere belangrijk punt bij e-learning design is het kleurgebruik. Felle kleuren kunnen teveel afleiden, terwijl minder felle kleuren rust kunnen creëren. Kleuren als blauw, groen en grijs stralen rust uit en leiden niet teveel af. Kies voor rustige kleuren en maak alleen de buttons in een iets meer opvallende kleur.

Afbeeldingen

Bij het kiezen van afbeeldingen bij de teksten is het belangrijk dat deze afbeeldingen ook echt bij de teksten passen. Zorg ervoor dat het echt een aanvulling is op de tekst en dat deelnemers ook gemakkelijk de relatie tussen de afbeeldingen en de tekst kunnen leggen. Je kunt ook kiezen voor afbeeldingen met grafieken of tabellen om bepaalde punten te verduidelijken.

Zoals hierboven ook al is aangegeven is het aan te raden om niet te veel afbeeldingen te gebruiken, want dit kan zorgen voor chaos. Gebruik niet meer afbeeldingen dan nodig om de tekst te verduidelijken.