Elin Vergoor

Alles over mode, wellness en gezond eten

Quercetine 500 mg, dit zijn de voordelen voor je gezondheid

Voor heel wat mensen geldt dat ze door een onevenwichtig voedingspatroon te weinig van het zogenaamde quercetine binnenkrijgen. Op zich hoeft dat niet meteen een groot probleem te zijn ware het niet dat deze stof toch enkele zeer belangrijke voordelen voor je gezondheid kan realiseren. Gelukkig is het mogelijk om eventuele tekorten tegenwoordig vrij eenvoudig op te vangen. Dit kan onder meer gebeuren door ervoor te kiezen om quercetine 500 mg tabletten in te nemen. Op deze manier kan je er namelijk voor zorgen dat je alsnog probleemloos kan genieten van alle interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Die voordelen ontdek je hieronder op deze pagina.

Beginnen bij het begin, wat is quercetine 500 mg?

Voordat we je meer gaan vertellen over de voordelen waar je bij inname van quercetine 500 mg op kan rekenen kan het uiteraard een aanrader zijn om even te kijken naar wat deze stof nu precies is. Het betreft hier een zogenaamde flavonoïde. Van deze stof wordt verondersteld dat ze één van de meest actieve ingrediënten vormt in knoflook. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo heel bijzonder te zijn, maar dat is het wel. Knoflook staat er immers om bekend erg gezond te zijn. 

Het spreekt voor zich dat voor quercetine geldt dat ze niet alleen maar is terug te vinden in knoflook. Ook in heel wat andere verschillende voedingswaren kan ze teruggevonden worden. Het gaat hierbij dan niet alleen om thee en rode ui, maar ook om bijvoorbeeld appelen evenals bessen en druiven. Ondanks het feit dat deze stof dus in menig aantal verschillende voedingswaren is terug te vinden moet het gezegd dat er toch nog steeds heel wat mensen geconfronteerd worden met een bepaald gebrek. Dat gebrek kan worden opgevangen met bijvoorbeeld quercetine 500 mg tabletten. 

Welke voordelen misloop je bij een gebrek aan quercetine?

De reden waarom quercetine 500 mg tabletten vandaag de dag een behoorlijk stuk populairder zijn in vergelijking met vroeger heeft te maken met het feit dat mensen zich steeds vaker bewust worden van de voordelen die ze mislopen bij een gebrek aan quercetine. Wat deze voordelen betreft kan er eigenlijk worden gedacht aan drie belangrijke factoren. In eerste instantie kan je bijvoorbeeld denken aan de histamine in ons lichaam welke niet op de meest efficiënte manier wordt afgeremd. Dat is nochtans belangrijk, want voor heel wat mensen geldt dat ze te maken hebben met vervelende allergieën. Wel, die allergieën kunnen op deze manier voor een groot deel worden voorkomen. 

 Naast bovenstaande is in de praktijk door de jaren heen duidelijk geworden dat er ook een verband kon worden vastgesteld tussen de consumptie van voedingswaren die rijk zijn aan quercetine evenals een afname van zogenaamde coronaire aandoeningen en beroerten. Bovendien is het eveneens zo dat je bij een voldoende inname kan rekenen op een ontstekingsremmende werking wat uiteraard eveneens niet onbelangrijk is. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, als er bij jou ook sprake is van een te beperkte hoeveelheid aan quercetine in je voedingswaren kan de keuze voor quercetine 500 mg tabletten zeker en vast één zijn die het overwegen meer dan waard is. 

Wil je weten wat andere ervan vinden? Bekijk dan eens quercetine ervaringen voor meer informatie.

Meer verhalen