Elin Vergoor

Alles over mode, wellness en gezond eten

Hoortoestellen en meer openheid

Ben jij al bezig met hoortoestellen? Ik moet eerlijk zeggen dat mijn gehoor afneemt, steeds meer. Ik leid aan gehoorverlies maar ik weigerde hier echt iets mee te doen. Ik weet niet waarom, het is een vorm van ontkenning denk ik. Mijn partner spoorde mij uiteindelijk aan om naar de audicien te gaan. Omdat ook hij zag dat ik er moeite mee had. Ik kon moeilijk gesprekken volgen. Wanneer we met de familie zijn, hoor ik alleen de mensen naast mij. Te veel geluid vormt zich bij mij tot een ruis. Uiterst verdrietig kan dat soms zijn, vooral omdat je weet hoe optimaal je gehoor eerst was. Je krijgt de wereld op een andere manier mee, alsof je er minder bij hoort. Ik weet dan dat een hoortoestel je levenskwaliteit verbetert, maar toch moest ik een paar stappen ondergaan om er pas echt mee aan de slag te gaan.

Een fijn gesprek en toestel

Eenmaal bij de audicien kon ik mijn twijfels bespreekbaar maken. Voor mij was het ergens best emotioneel en de audicien kon hier goed mee omgaan. Naast het testen en meer duidelijkheid, kon ik het ook meer emotioneel accepteren. Wat erg belangrijk en waardevol is. Ik mocht een keuze maken uit diverse hoortoestellen. Omdat ze tegenwoordig bijna niet meer opvallen, voelde ik me meteen weer een stuk beter. Niet dat ik het erg vind dat iemand zoiets ziet, helemaal niet, maar voor jezelf is het toch een fijn gevoel. Ik ben altijd erg verzorgd en ik merk dat ik het liefst een naturelle look heb, maar ik denk dat iedereen het liefst zo fijn en klein mogelijk een hoortoestel wil.